Candle Crunch - Wat is Kaarsenzand

Candle Crunch - Wat is Kaarsenzand

Wat is kaarsenzand?

Kaarsenzand, Candle Crunch is gemaakt van koolzaadwas en heeft alle eigenschappen van een kaars. Kaarsenzand is een  poeder zo fijn als sneeuw en kan op verschillende manieren worden gebruikt. Het is volledige een andere manier van kaarsen branden. Wat mij betreft een aanrader als graag kaarsen brandt. Koolzaadwas kaarsenzand is het duurzame alternatief van kaarsen branden.

Candle Crunch, kaarsenzand van koolzaadwas wordt geproduceerd in het atelier van Angeline’s Candles. 

Waarom Kaarsenzand?

Eenvoudig en makkelijk

Elke brandveilig potje, kom, schaal, blikje of vaas kun je vullen met kaarsenzand. Zelfs een klein waxinelichtje laat zich zo makkelijk hergebruiken. Bij elk zakje kaarsenzand krijg je losse lontjes en kun je de lont op maat knippen en plaatsen in het zand. En je kaars is klaar om aan te steken. 

TIP: wil je werken met waxinelichtjes dan is een lont met een voetje aan te raden.

Kleurrijke Creaties

Koolzaadwas kaarsenzand is te krijgen in verschillende kleuren. Op deze manier kun je zelf in glazen potten en potjes prachtige decoratieve kaarsen maken. Dit geeft je de vrijheid om je creativiteit de vrije loop te laten gaan en prachtige kunstwerken in de vorm van kaarsen te creëren. Ik vind dat persoonlijk werelds, omdat ik op die manier altijd originele kaarsen in mijn huis heb die bijdragen aan de sfeer van het moment.

Candle Crunch en Geur
Candle Crunch is geurloos, maar wordt wel in verschillende kleuren gemaakt. Als je toch geuren wilt toevoegen dan kan dat door MELTS te gebruiken. Dit zijn kleine koolzaadwas blokjes met essentiële olie die je op de Candle Crunch legt en geur gaan afgeven als deze warm wordt.

TIP: Ik raad iedereen af om druppeltjes parfumolie of essentiële olie op kaarsenzand te druppelen. Deze zijn behoorlijk brandbaar en kunnen geven onveilige situaties. meer lezen over veilig kaarsen branden, dat kan!

NO Waste - Circulair
Door Candle Crunch kaarsenzand van koolzaadwas te gebruiken, gebruik je al de meest duurzame kaarsenwas. Nu kunnen we er nog een stapje bij doen als jij mij al je koolzaadwas kaarsresten (de schelp) aan mij retourneert. Ik kan deze was weer gebruiken (na schoonmaken) in mijn kaarsen. En jij krijgt natuurlijk hier weer kaarsenzand voor terug. Wil je weten hoe het werkt kijk dan op de NO-Waste pagina.

Voordelen koolzaadwas kaarsenzand

Koolzaadwas kaarsen en dus ook koolzaadwas kaarsenzand zijn de meest duurzame kaarsen die je kunt branden. Plantaardig, biologisch afbreekbaar, lage CO2 uitstoot, allemaal goede voordelen. Wil je meer lezen over de voordelen van koolzaadwas. Klik dan hier

Koolzaadwas kaarsenzand het origineelste cadeau met kerst. Nu te verkrijgen in potten en in zakjes. laat je verrassen en 'have fun'... 

Terug naar blog