Koolzaadwas

van gele bloem, oogst van koolzaad naar koolzaadwas kaarsen

Koolzaadwas

Gemaakt van het gele bloemetje koolzaad. Het staat ook wel bekend als raapzaadwas, wordt steeds populairder als een duurzaam alternatief voor traditionele kaarswas, zoals paraffine, soja- en bijenwas. 

 

Angeline's Candles koolzaadwas kaarsen

Hoogwaardige kwaliteit

De handgemaakte koolzaadwas kaarsen van Angeline's Candles zijn met zorg en aandacht gemaakt van Europees koolzaadwas. 

Origineel en uniek

Angeline's Candles heeft een kleurrijke keuze met of zonder geur. De handgemaakte kaarsen worden in kleine collecties gemaakt. Hierdoor krijg je een persoonlijke en gevarieerde ervaring bij elke bestelling. geline's Candles extra speciaal.

Duurzaam

Met koolzaadwas kaarsen draag je bij aan een duurzame levensstijl. Koolzaadwas is een natuurlijk en hernieuwbaar product, dat een milieuvriendelijk alternatief biedt voor traditionele kaarswassen (bijen-, soja-, paraffine/stearine).

Positieve sfeer

"Just to light up your day," dat is het motto. Gewoon een glimlach, een fijn gevoel, en een huiselijke sfeer creëren met mijn kaarsen, dat is wat ik wil.  

Koolzaadwas kaarsen kopen? Klik HIER

Korte samenvatting kenmerken koolzaadwas

 • Heldere vlam
 • Lange brandtijd
 • Plantaardig (vegan)
 • Biologisch afbreekbaar 
 • Lagere CO2 uitstoot dan bijen- en sojawas, parrafine en stearine

Voordelen van koolzaadwas kaarsen:

 1. Milieuvriendelijk: Koolzaadwas is een natuurlijk en hernieuwbaar product, omdat het wordt gewonnen uit koolzaadplanten. Het heeft een lagere impact op het milieu dan petroleum gebaseerde wassoorten zoals paraffine. Maar ook in vergelijking tot soja- en bijenwas.

 2. Schone verbranding: Koolzaadwas heeft de reputatie een schonere en minder giftige verbranding te produceren. Het geeft minder roet af en produceert geen schadelijke chemicaliën zoals benzeen tijdens het branden, wat de luchtkwaliteit in huis ten goede komt.

 3. Langere brandtijd: Koolzaadwas heeft over het algemeen een langere brandtijd dan paraffinekaarsen. Dit betekent dat je langer van een enkele kaars kunt genieten voordat deze opgebrand is.

Nadelen van koolzaadwas:

 1. Zachtere textuur: Koolzaadwas heeft de neiging om zachter te zijn dan paraffine, waardoor kaarsen gemaakt van koolzaadwas kwetsbaarder kunnen zijn voor deuken of vervorming bij hoge temperaturen. Voorzichtigheid is geboden bij het hanteren en opslaan van koolzaadwaskaarsen.

 2. Beperktere geurdrager: In vergelijking met paraffine heeft koolzaadwas mogelijk minder vermogen om geuren vast te houden. Dit kan resulteren in een subtielere geurafgifte in koolzaadwas kaarsen. 

 3. Hogere prijs: Vanwege het productieproces en de beperkte beschikbaarheid kan koolzaadwas duurder zijn dan paraffine. Dit kan resulteren in hogere prijzen voor koolzaadwas kaarsen in vergelijking met traditionele kaarsen.

Koolzaadwas kaarsen kopen? Klik HIER

Handgemaakte decoratieve koolzaadwas kaarsen

Angeline's Candles werkt uitsluitend met koolzaadwas. Plantaardig, volledig afbreekbaar en een prettige zachte vlam. Ik maak van alle koolzaadwas kaarsen een collectie die je online kunt bestellen of op de markt kunt kopen. Jouw bestelling wordt speciaal voor jou gemaakt. Mijn kaarsen zijn altijd uniek, kleurrijk en van koolzaadwas.

Heb je speciale wensen qua geur, vorm of kleur. Laat het me dan weten.