Gender Reveal  feestje

Gender Reveal feestje

Gender Reveal - feestje 

In mijn tijd, ruim 25 jaar geleden, was het nog heel gebruikelijk dat je pas bij geboorte wist of het jongetje of een meisje was. De onthulling van het geslacht kwam op het moment suprême. We waren dan ook in alles voorbereid op de komst van alle twee. Zo hadden we bijvoorbeeld een meisje- en een jongensnaam. De babykleertjes (gender)neutraal. Echo's bestonden wel, maar er werden ook wel veel vragen gesteld of het goed was voor de gezondheid van je baby. Daarnaast hoorde het niet bij de standaard verloskundige zorg.

Gender reveal onthulling

De tijden veranderen. En zo hoort het ook. Inmiddels is het heel normaal dat je minimaal 1 of vaak zelfs meerdere echo's hebt tijdens je zwangerschap. En weten we dus ook heel vele sneller het geslacht van de baby. En dat geeft je toch een mooi moment om dit op een speciale manier te onthullen en de komst van een nieuw wereldwonder te vieren.    

Gender Reveal Party

Het is dan ook niet vreemd een Gender Reveal party steeds populairder worden. Vanaf het begin van de 21e eeuw is dit een stijgende trend. Het begon met een doos ballonnen en/of een rompertje in de kleur roze of blauw, of een taart met verrassende vulling. Uiteraard zijn altijd mensen die het groot, groter groots aanpakken. Ieder het zijne. Doe vooral waar je zelf blij en gelukkig van wordt.  

Gender 

Daar waar feest gevierd wordt voor de komst van een meisje of een jongen zijn er natuurlijk altijd tegengeluiden en worden er vraagtekens geplaatst bij dit 'soort' evenementen. Sommige critici beweren dat gender reveal party's  bijdragen aan het versterken van stereotypen en genderrollen.  

Gender Reveal ideeën

Ik zou zeggen, het leven leef je door het vieren. En dit is bij uitstek zo'n moment. Daarom heb ik in mijn collectie een koolzaadwas kaarsje opgenomen in de vorm van een hartje, uiteraard met daarin een verborgen blauw of roze. Zo kun je tijdens het branden van een kaarsje, op een stille en bijzondere manier het geslacht van je kindje onthullen.  

De zwangerschap is een bijzondere tijd. 9 maanden lijkt lang, maar het is zo voorbij en er gebeurt van alles.

Dus Gender Reveal:  Ja ik vind het helemaal van deze tijd!

ps.Wil je nog Leuke meer leuke Gender Reveal ideeën voor een Gender Reveal feestje,  lees dan de blog van de 9-maandenbeurs.  

 

Terug naar blog