Kaarspoeder

Nooit meer halve kaarsen

Ken je dat? Je hebt een prachtige kaars, eigenlijk te mooi om aan te steken. En je doet het toch?  Als de kaars een paar uur gebrand heeft heb je al weer spijt. Nu is er de oplossing voor dat gevoel. Mooie kaarsen kun je gewoon blijven kopen voor decoratie en daarnaast gebruik je kaarspoeder voor het echt branden van kaarsen.

Koolzaadwas kaarspoeder

Vegan/plantaardig, duurzaam, veilig, mooi en zuinig in het gebruik. Allemaal voordelen van koolzaadwas kaarspoeder. Maar wat is Kaarspoeder eigenlijk?

Wat is kaarspoeder?

Kaarspoeder is een fijn poedervormig materiaal dat met de toevoeging van een lont, prachtig brandt als kaars.  Angeline’s Candles kaarspoeder, Candle Crunch is 100% van koolzaadwas.

Het gebruik van koolzaadwas kaarspoeder heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere vormen van kaarswas soorten.

 1. Samenstelling:
  Candle Crunch is gemaakt van Koolzaadwas. Koolzaadwas is de duurzame was voor het branden van kaarsen. Vegan, ecologisch, biologisch, plantaardig, milieuvriendelijk en in vergelijking met alle andere kaarswassoorten: een lage CO2 uitstoot.
 2. Herkomst
  Koolzaadwas komt van het gele bloemetje koolzaad. Het is een europees product, dus ook het aantal kilometers blijft beperkt (import uit Duitsland). Dit in tegenstellling tot soja- en plamwas. Ook plantaardig maar maakt een lange reis voordat het bij jou op tafel staat te branden.
 3. Productie
  Koolzaadwas kaarspoeder maak ik in mijn eigen atelier. Momenteel alleen te verkrijgen in de kleur wit (natuurlijk kleur van de was) en zonder geur. Op een speciale manier wordt de was gekoeld en daarna vermalen.
 4. Gebruik
  Koolzaadwas kaarspoeder is eenvoudig in het gebruik. De kaarspoeder strooi je in de brandveilige glazen/houten/keramieke vaas of schaal. En je gebruikt zoveel je nodig hebt. (gebaseerd op eigen smaak). Daarna knip je de lont op maat en steek je deze in het kaarspoeder. Daarna steek je de lont aan en je koolzaadwas kaars brandt.
 5. Verspilling-duurzaam-zuinig
  Met koolzaadwas kaarspoeder haal je niet alleen een milieuvriendelijke en duurzame kaars in huis, maar je krijgt ook nog de kans om optimaal gebruik te maken van de koolzaadwas. De kaarspoeder blijft mooi en goed te gebruiken. Met de extra lonten staat dit garant voor uren brandplezier. 
 6. NO waste programma
  Het Angeline's Candles No Waste programma zet in op het recyclen van gebruikt koolzaadwas kaarsen. Met deze voucher (7,50) kun je meedoen. Hiermee realiseer je optimaal gebruik van koolzaadwas. 
 7. Waar te gebruiken
  Elke plek in je huis die wat extra's warmte en sfeer kan gebruiken. Denk aan de hal, de badkamer, het toilet, de woonkamer, de eetkamer of in je werkkamer.
 8. Veilig in gebruik
  Als deze de vaas of schaal gevuld met kaarspoeder brandend omvalt, dan dooft de vlam direct. Het koolzaadwas kaarspoeder fungeert als een zuurstofverstikker. 

Feesten - partijen - evenementen

Voor grote partijen en evenementen  waarbij kaarsen de sfeer kunnen verhogen is koolzaadwas kaarspoeder een absolute kanjer. Je kan eenvoudig 100en kaarsen neerzetten voor een unieke uitstraling. Na elk evenement vervang je de lonten en al je kaarsen zijn weer als nieuw. Zuiniger en vriendelijker kaarsen branden is niet mogelijk. 

Denk aan diners, huwelijken, verjaardagen, zakelijke events, geeft het gebruik van kaarspoeder ongekende mogelijkheden. Het hernieuwbare karakter van de kaars is uniek waardoor je optimaal gebruik kan maken van sfeervol kaarslicht steeds weer opnieuw. 

Kortom, kaarspoeder biedt vele voordelen voor thuis als voor bedrijven waarbij kaarsen als sfeer en decoratie een ‘must’ zijn.  


Vraag naar de mogelijkheden en mail atelier@angelines-candles.com

 

 

Ingrediënten en eigenschappen

koolzaadwas veld - europa  
 • koolzaadwas
 • plantaardig
 • biologisch afbreekbaar
 • lagere CO2 uitstoot dan bijenwas en           sojawas
 • Hoe te gebruiken

  Candle Crunch, koolzaadwas kaarspoeder, is super gemakkelijk in het gebruik. In enkele stappen kun je kaars aansteken. 

  Stap 1: Pak een vaas (glas) of kom en je Candle Crunch (kaarspoeder)  
  Candle crunch - kaarspoeder en houten kom
  Candle Crunch - kaarspoeder gaat in stervormige schaal
  Stap 2: Doe de Candle Crunch (kaarspoeder) in de kom of  vaas
  Stap 3 plaats de lont in het midden van de kom of vaas
  Candle Crunch - kaarspoeder - plaats de lont in het midden
  Candle Crunch - kaarspoeder - steek de lont aan
  Stap 4: steek de lont aan en geniet van je kaars

   

  Belangrijke tips

  • Knip de lont op maat.(max 0,6 cm boven de kaarspoeder laten uitsteken)
  • Zet de lonten niet de dicht bij elkaar (10 - 12 cm) zodat elke vlam voldoende Candle Crunch om zich heen heeft om mooi te branden
  • Doof de vlam met een vuurdover en laat de was goed stollen.
  • Haal de candle Crunch koolzaadwas schelp met lont er pas uit als de was volledig is afgekoeld
  • Daarna kun je de Candle Crunch even 'refreshen' en een nieuwe lont plaatsen

  TIP: (beter niet doen:) Het toevoegen van druppels essentiële olie op de was.

   Ga naar Candle Crunch en bestel.

  Koolzaadwas kaarsen

  Koolzaadwas kaarsen worden vervaardigd uit koolzaadwas, een plantaardige was die wordt verkregen uit de zaden van koolzaadplanten. Deze was heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele paraffinekaarsen. Ten eerste is koolzaadwas een duurzame en hernieuwbare bron, aangezien koolzaadplanten relatief snel groeien en gemakkelijk kunnen worden geteeld. Hierdoor zijn koolzaadwas kaarsen een milieuvriendelijk alternatief voor kaarsen op basis van fossiele brandstoffen.

  Een ander voordeel van koolzaadwas is dat het een lager smeltpunt heeft dan paraffine, waardoor koolzaadwas kaarsen langzamer en gelijkmatiger branden. Dit betekent dat ze langer meegaan dan traditionele kaarsen, wat hun kosteneffectiviteit vergroot. Bovendien produceren koolzaadwas kaarsen minder roet en geven ze een helderder licht, wat resulteert in een schonere en gezondere lucht binnenshuis.

   Ga naar Candle Crunch en bestel.

  Handgemaakte decoratieve koolzaadwas kaarsen

  Angeline's Candles werkt uitsluitend met koolzaadwas. Plantaardig, volledig afbreekbaar en een prettige zachte vlam. Ik maak van alle koolzaadwas kaarsen een collectie die je online kunt bestellen of op de markt kunt kopen. Jouw bestelling wordt speciaal voor jou gemaakt. Mijn kaarsen zijn altijd uniek, kleurrijk en van koolzaadwas.

  Heb je speciale wensen qua geur, vorm of kleur. Laat het me dan weten.